Biz - B92.net

Štrafta - prvi objekat BG na vodi

Beograd -- Izgleda da će štand kraj savskog šetališta, koji se pravi za prezentaciju projekta „Beograd na vodi“, postati restoran „Štrafta“, pišu Novosti.

Izvor: Novosti
Podeli

Preduzeće pod ovim imenom, osnovano krajem oktobra, raspisalo je oglas za šest kuvara i pica majstora, u kojem je navedeno da je ovaj restoran „prvi objekat u okviru projekta ‘Beograd na vodi’“.

Kao vlasnik preduzeća „Štrafta“ u APR je naveden Miroslav Kesić, a na direktorskoj poziciji je Andrej Kesić, inače poznat kao čelnik nekoliko prilično uspešnih prestoničkih klubova, koji važe za mesta dobrog noćnog provoda.

S obzirom na to da je konkurs za kuvare u „Štrafti“ otvoren do sredine decembra, može se očekivati da će restoran proraditi pred Novu godinu.

Objekat je sagrađen, a trenutno se u njemu sređuje unutrašnjost i velika terasa. Stražnji zid do pruge je betonski, dok su tri preostala sa kojih puca pogled na reku od stakla. Okolo restorana postavlja se trava i ukrasno drveće. Objekat zauzima 670 kvadrata, koštao je oko 500.000 evra, a sazidan je na zelenoj površini.

Opština Savski venac letos je izdala rešenje o davanju saglasnosti da se na tom javnom prostoru sagradi privremeni objekat za prezentaciju projekata.

Dozvola važi do 30. jula 2015. godine i posle toga štand mora da se sruši.

Tada je bilo navedeno da će projekat "Beograd na vodi” tako dobiti još jedan izložbeni paviljon osim onog u zdanju Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je tim povodom da za promociju tako velikog projekta nikada nije malo zgrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.