Biz - B92.net

Stari savski most se premešta u park Ušće

Beograd -- Rezultat anonimne ankete na sajtu grada Beograda među građanima je da se Savski most premesti u park Ušće.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Služba glavnog urbaniste
Foto: Služba glavnog urbaniste

Prema planovima gradskih čelnika, uzvodno, gradiće se novi most za pešačko-biciklistički saobraćaj.

Gradski urbanista Marko Stojčić je kazao da je "najveći broj građana izabrao opciju premeštanja konstrukcije Starog savskog mosta u park Ušće i izgradnju novog mosta, koji će spajati Novi Beograd sa Adom Ciganlijom".

Dodao je da je to "samo početak ideje o novim funkcijama mosta". Stojčić je kazao da izabrana varijanta premeštanja mosta "podrazumeva nekoliko intervencija, čiju razradu tek možemo da očekujemo" i dodao da se nada da će za dve nedelje imati konkretnije planove.

Građani su izabrali varijantu koja podrazumeva dve faze - izgradnju novog mosta za pešačko-biciklistički saobraćaj u nastavku Ulice Omladinskih brigada do Ade Ciganlije i demontažu Savskog mosta kao i njegovu montažu između Tržnog centra "Ušće" i Muzeja savremene umetnosti.

Po toj ideji, most u Parku Ušće bio bi "skulptura" na 4,5 metara iznad tla, a prostor pod mostom bi imao "kulturne, komercijalne i zabavne sadržaje". Investiciona vrednost radova je oko 1,7 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra, preneo je list "Alo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.