Biz - B92.net

"Šta je lepše i važnije od toga?" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na Instagramu povodom današnjeg susreta sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

"Dragi prijatelju, Viktore Orbane, zahvalan sam što ste uz mnogo hrabrosti, pravu viziju za političke odnose između Mađara i Srba, napravili uslove za potpuno nove odnose u kojima mi Srbi verujemo da će snažnija i jača Srbija značiti i snažniju i jaču Mađarsku", poručio je on.

Srećan je, kaže, i ponosan što ovako nešto danas u Horgošu može da izgovori.

"Zajedno možemo mnogo toga da uradimo, zajedno smo mnogostruko snažniji i jači, i sve što gradimo i radimo pokazuje koliko zajednički možemo da postignemo bolje rezultate. Po okončanju ovog projekta, čitav prostor između Segedina i Subotice, postaje razvojno čvorište za turizam, trgovinu i zbližavanje naših kultura i naroda. Šta je lepše i važnije od toga da živimo u miru i da imamo poverenje jedni u druge?", upitao je.

Podsetimo, Vučić i Orban prisustvovali su danas ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica-Horgoš-državna granica sa Mađarskom-Segedin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.