Srpska prepečenica stigla do Diseldorfa i – srušila sve granice

Da je za domaću mučenicu – prepečenicu čuo ceo svet, u to nema sumnje.

Srbija

Izvor: RINA

Četvrtak, 26.05.2022.

13:19

Srpska prepečenica stigla do Diseldorfa i – srušila sve granice
Foto: RINA

To je bila ulaznica za srpske proizvođače vina i rakije da učestvuju na Međunarodnom sajmu ovih alkoholnih pića "Provin" u Diseldorfu u Nemačkoj. Oni su i sklopili prve ugovore, čija vrednost premašuje ogromnih 400.000 evra.

"Na sajmu su potpisana četiri ugovora, odnosno, predugovora, a približava vrednost očekivanih izzvoznih poslova iznosi 420 000 evra. Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu”, ističu u Privrednoj komori Srbije za agenciju RINA.

Među osam vinarija i šest destilerija iz naše zemlje, na sajmu su učestvovali i proizvođači rakije iz čačanskog kraja, odnosno, poznate destilerije „Jelički dukat”.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, nakon dve godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije koronavirusa, na nacionalnom štandu predstavilo se 14 izlagača iz naše zemlje – osam vinarija i šest destilerija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: