Biz - B92.net

Srpska prepečenica stigla do Diseldorfa i – srušila sve granice

Da je za domaću mučenicu – prepečenicu čuo ceo svet, u to nema sumnje.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

To je bila ulaznica za srpske proizvođače vina i rakije da učestvuju na Međunarodnom sajmu ovih alkoholnih pića "Provin" u Diseldorfu u Nemačkoj. Oni su i sklopili prve ugovore, čija vrednost premašuje ogromnih 400.000 evra.

"Na sajmu su potpisana četiri ugovora, odnosno, predugovora, a približava vrednost očekivanih izzvoznih poslova iznosi 420 000 evra. Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu”, ističu u Privrednoj komori Srbije za agenciju RINA.

Među osam vinarija i šest destilerija iz naše zemlje, na sajmu su učestvovali i proizvođači rakije iz čačanskog kraja, odnosno, poznate destilerije „Jelički dukat”.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, nakon dve godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije koronavirusa, na nacionalnom štandu predstavilo se 14 izlagača iz naše zemlje – osam vinarija i šest destilerija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.