Biz - B92.net

Slede velika ulaganja u aerodrom Ponikve: Pista duga 3 km, nova staza za parkiranje aviona

Užice -- Nastavljaju se ulaganja u aerodrom Ponikve kod Užica, a prema poslednjim najavama Vlada će u ovoj godini opredeliti još 300 miliona dinara za ovu vazdušnu luku.

Izvor: RINA
Podeli
Ilustracija: AGCuesta/Shutterstock
Ilustracija: AGCuesta/Shutterstock

Novac će biti iskorišćen za sanaciju preostalog dela piste, kako bi cela pista u dužini od 3.087 metara bila stavljena u funkciju i na izgradnju nove staze sa platformom za parkiranje dva aviona.

"Slede velika ulaganja u aerodorom Ponikve. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ovoj godini opredeljena su značajna novčana sredstva za razvoj aerodoroma Ponikve. Razgovarali smo i o projektno-tehničkoj dokumentaciji i svim koracima koje je neophodno preduzeti u narednim danima, kako bi se ova investicija što pre realizovala", rekao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je veoma zadovoljna sastankom i konkretnom podrškom od strane Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva.

"Grad Užice učiniće sve što je neophodno, a projektanti JP „Užice razvoj“ obezbediće neophodnu projektno tehničku dokumentaciju. Važno je da smo napravili plan aktivnosti, odnosno dinamički plan za konačno stavljanje aerodroma Ponikve u komercijalne svrhe", istakla je Raković Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.