Biz - B92.net

Skandinavci hoće da im Tigar pravi patike od gume

Beograd -- Pirotski Tigar saopštio je da je ugovorio sa kompanijom "Ilse Jakobsen", liderom u proizvodnji modne odeće i obuće u Skandinaviji, izvoz oko 50.000 pari obuće.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Reč je o izvozu u vrednosti od 1.200.000 evra.

Kako je navedeno, postoji mogućnost da izvoz Tigra na to tržište u 2019. i 2020. godini bude povećan 15 do 20 odsto.

Delagacija Tigra, sa generalnim direktorom Vladimirom Ilićem na čelu, obišla je strateške kupce i potencijalne partnere u Švedskoj i Danskoj radi povećanja proizvodnje, kvaliteta proizvoda i prodaje za tekuću godinu i predstojeći trogodišnji period.

Prema rečima Ilića, Tigar bi na osnovu pregovora sa švedskom firmom "Wise Shoes" od avgusta ove godine trebalo da počne probnu proizvodnju patika od gume, koje bi se u prodaji pojavile u sezoni jesen/zima 2018.

Švedska firma "Šeperd" (Shepherd) planira da u 2018. godini proda gumene patike u vrednosti do 2.000.000 evra, sa značajnim udelom proizvodnje Tigra.

Za švedsko tržište Tigar proizvodi standardni zaštitni program, kao i sportski i modni program, a sa firmom "Šeperd" pregovarano je i o uvođenju dečjeg programa koji bi zahtevao zajedničko ulaganje i moguće partnerstvo dveju kompanija, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.