Sava centar po treći put na prodaju: Cena snižena za više miliona evra

Grad Beograd ponudio je Sava centar po treći put na prodaju, a ovog puta po ceni od 17.548.800 evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.10.2020.

09:28

Sava centar po treći put na prodaju: Cena snižena za više miliona evra
Foto: D. Balšiæ, B92.net

Kako se navodi na sajtu Grada, iznos depozita je 1.754.880 evra.

Kupac se obavezujeda u roku od pet godina izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji predmetnog objekta poslovnih usluga, čija ukupna vrednost svih radova ne može biti niža od 50.000.000 evra i da po završetku rekonstrukcije dostavi izveštaj, što će se definisati ugovorom, navodi se u oglasu.

Кupac će se obavezati i da neće promeniti namenu objekata, već da će on ostati u funkciji kongresnog turizma,imajući u vidu da Centar Sava uživa status prethodne zaštite.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze.

Umetničko-istorijska dela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje.

Grad Beograd već dva puta je bezuspešno ponudio na prodaju Sava centar.

Početkom avgusta Grad je Sava centar ponudio po ceni od 27, 4 miliona evra. Jedan od zainteresovanih kupaca bila je i kompanija Delta holding.

Prodaja je, otkazana, a iz Delte su poručili da im "nije isplativo".

Centar "Sava" je krajem septembra ponuđen po manjoj ceni od 21, 9 miliona evra, ali ni tada nije pristigla nijedna ponuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: