Ruski pancir stiže u Srbiju?

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dolazi u Beograd 17. februara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.02.2020.

09:25

Ruski pancir stiže u Srbiju?
Foto: Epa, Hipenkov

Sa njim bi mogao da stigne i prvi deo isporuke od naručenih šest sistema za protivvazdušnu odbranu pancir C1, pišu "Večernje novosti".

List prenosi da je sporazum za jednu bateriju pancira zaključen prošle godine, a da su ruski mediji pisali da je rok za prvi segment isporuke druga polovina februara.

Kako se navodi, Šojgu će u Srbiji dobiti i počasni doktorat Univerziteta odbrane zbog doprinosa u razvoju saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Pored pancira, Srbija čeka i isporuku ukupno 30 tenkova T-72, koji su deo vojnotehničkog sporazuma postignutog između Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina. Tokom 2019. isporučena su oklopno-izviđačka vozila BRDM 2 MS, kao i jurišni borbeni helikopteri Mi-35 koji važe za sam vrh borbene avio-tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: