Biz - B92.net

Radulović: Izvinite za strah

Beograd -- Ministar privrede Saša Radulović izvinio se svim građanima koji su se uplašili zbog "neozbiljnog teksta" o penzijama od 200 evra.

Izvor: B92
Podeli

Ministarstvo privrede juče je saopštilo da su netačni i istrgnuti iz konteksta navodi o tome da će budućim penzionerima država isplaćivati samo 200 evra mesečno.

Ministarstvo je navelo da je list "Danas" pod naslovom "Svim budućim penzionerima samo 200 evra mesečno" objavio tekst na osnovu neautorizovanog telefonskog razgovora novinara i predstavnika ministarstva i ističe da su navodi tendenciozno i pogrešno preneti.

Povodom istog teksta, danas se putem svog naloga na Fejsbuku oglasio i sam ministar privrede Saša Radulović koji je napisao da je njegov savetnik Aleksandar Stevanović bio neoprezan u telefonskom razgovoru sa novinarom lista "Danas".

"Sasvim je sigurno da ćemo i u buduće praviti ovakve greške u komunikaciji, i ja i moji saradnici. I to u najboljoj želji da nešto objasnimo i odgovorimo na postavljena pitanja. Naučena lekcija je da sa mesta u izvršnoj vlasti, pa bilo to i savetničko mesto, sa novinarima na žalost ne možete voditi akademske razgovore i ne možete odgovarati na sva pitanja koja postavljaju. Posao komunikacije sa medijima sa ove pozicije tek učimo", naveo je Radulović.

Međutim, po mišljenju ministra, sve to skupa ne opravdava ovako neozbiljan novinarski pristup ovako ozbiljnim temama.

"I tolika želja za bombastičnim naslovima koji obično nemaju nikakve veze ne samo sa samim razgovorom nego i sa tekstom ispod naslova. Bez autorizacije, potvrde, bez ikakvih provera da li se dobro shvatilo, da li je to uopšte tema kojom se Ministarstvo bavi, da li ima smisla. Pa onda, bez obzira na to da je budalaština sa penzijama od 200 evra demantovana, sve vesti prave priloge u kojima uzimaju izjave i komentare raznih na nešto što nikada nije rečeno, na čemu niko ne radi. Pa onda i bez čitanja teksta došlo na radio, agencije prenose, potpuno ludilo", navodi Radulović.

On smatra da je tabloidni pristup ozbiljnim temama, kako se izrazio, deo blata u kome se davimo, te da se sve to radi protiv reformi koje su nam "životno neophodne".

"A onda se plasiraju i priče kako se Ministarstvo u stvari bavi svim stvarima koje nisu u nadležnosti Ministarstva. I zašto se petljaju? Recimo u reformu poreskog sistema. Kao to nije posao Ministarstva privrede. Pa petljamo se zato što niko drugi neće. I zato što sve ove stvari značajno utiču na privredni ambijent i privredni rast. I zato što je pitanje smanjenja nameta na rad pitanje svih pitanja u privredi. Jer uništava zdravu privredu, podstiče nelegalno poslovanje i ubija privredni rast. A privredni rast jeste glavni posao Ministarstva privrede", poručio je Radulović.

Ministar na kraju zaključuje da su se toliki ljudi potresli i uplašili zbog "neozbiljnog teksta" o penzijama i poručuje da se svim građanima izvinjava zbog toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.