Biz - B92.net

Rad kafića i restorana u zatvorenom produžen do 23 časa

Beograd -- Na sednici kriznog štaba, rad kafića i restorana u zatvorenom produžen je do 23 časa. Uslov je, naravno, poštovanje svih mera zaštite.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, duha127
Foto: Depositphotos, duha127

Ukupan broj ljudi u zatvorenom prostoru limitiran je kvadraturom prostorije, udaljenost između gostiju mora biti najmanje jedan i po metar.

Jutros je održan sastanak kriznog štaba, na kome je konstatovano da je situacija stabilna a ovo je jedna od donetih mera.

Darija Kisić Tepavčević izjavila je, nakon te sednice, da je situacija sa kornavirusom u Srbiji stabilna, ali da to ne znači da pandemije nema.

Odluka koja je danas donesena - da se rad kafića i restorana u zatvorenom produži do 23 časa doneta je s velikim podozrenjem, odnosno njeno sprovođenje će se pomno pratiti s obzirom na to da dolaze hladniji dani, istakla je dr Kisić Tepavčević.

Upitana da li je bilo reči o popuštanju mera, po pitanju održavanja sajmova i drugih manifestacija, ona je rekla da bez obzira što je povoljna epidemiološka situacija, Krizni štab smatra da održavanje manifestacija ne treba dozvoliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.