Privatizacija Petrohemije: Jedinu ponudu dostavio NIS

Samo jedna kompanija dostavila je prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP - Petrohemije, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Srbija

Izvor: B92.net

Utorak, 12.10.2021.

15:35

Privatizacija Petrohemije: Jedinu ponudu dostavio NIS
Ilustracija: Depositphotos, wlad74

"Na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP – Petrohemija Pančevo pristigla je jedna prijava", kaže se u saopštenju ove institucije.

U predviđenom roku prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP – Petrohemije dostavila je kompanija NIS, dodaju.

"Ministarstvo privrede pozvalo je 9. septembra sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva dokapitalizacijom privrednog društva HIP – Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora. Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela", navode oni.

Komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva, imenovana od strane Vlade Republike Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka Vladi na odlučivanje, ističu u Ministarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: