Biz - B92.net

Priština demantovala

Načelnik za strateške komunikacije u Ministarstvu odbrane tzv. Kosova Sefer Isufi negirao je jučerašnje navode medija o kupovini 40 bespilotnih letelica od SAD.

Izvor: Kosovo onlajn/TV Kljan Kosova
Podeli
Ilustracija: remotevfx.com/Shutterstock
Ilustracija: remotevfx.com/Shutterstock

On je naveo da je reč o nabavci četiri drona čiju je nabavku odobrila kosovska Vlada pre sedam meseci, prenosi Kosovo onlajn izveštavanje TV Kljan Kosova.

"Iznenađeni smo informacijama u pojedinim našim medijima. Netačno je da će biti nabavljeno 40 dronova, radi se o projektu nabavke četiri drona koji je predložio ministar odbrane Armed Mehaj, a odobrila vlada pre sedam meseci", rekao je Isufi.

Bespilotni sistem "Puma" je sistem dronova za nadzor koji je funkcionalan i u dnevnim i noćnim uslovima, a Isufi je naglasio je da je to samo jedan od mnogih projekata koji su ugovoreni sa SAD.

"Ovo je samo jedan od mnogih projekata koje smo ugovorili sa Sjedinjenim Američkim Državama u okviru državnog programa inostrane vojne prodaje, a to je program američkog Ministarstva odbrane, koji omogućava prodaju naoružanja i opreme za odbranu. Vlada Kosova je partnerski kupac proizvoda američke odbrambene industrije", dodao je Isufi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.