Biz - B92.net

Prestanak proizvodnje juga do 2010.

Kragujevac -- Saradnja sa Fijatom i moguća saradnja sa GM-om omogućiće da proizvodnja sadašnjih Zastavinih modela polako prestane do 2010.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Generalni direktor Grupe Zastava Zoran Radojević kaže da se trenutno samo uz pomoć subvencija Vlade Srbije modeli domaćih vozila prodaju po sadašnjoj ceni i naglasio da vozila u klasi "juga" i "floride" koštaju mnogo više.

On je napomenuo da se radi o starim modelima i da fabrika ne može da poveća cene jer bi to zaustavilo prodaju, ističući da je zbog toga poslovna politika usmerena na saradnju sa stranim afirmisanim proizvođačima vozila i proizvodnju njihovih modela.

"U toj saradnji vodimo računa da ulog našeg rada u proizvodnji vozila bude takav da cena bude niža nego na zapadu, što će omogućiti da vozila proizvedena u našim halama budu konkurentna po ceni", rekao je Radojević.

Radojević je rekao da je cilj saradnje sa inostranim partnerom da se proizvodnja modela ne osvaja samo u Zastavi, već i kod kooperanata. On je naglasio da sama činjenica da je Vladi Srbije upućen predlog ugovora o saradnji sa Opelom predstavlja veliki uspeh, ali je dodao da ne može da prognozira stav Vlade Srbije o predlogu te saradnje.

Dve hiljade vozila prodato na Salonu

Zastava prodala dve hiljade vozila na Salonu automobila, što odgovara gotovo dvomesečnoj prodaji, izjavio direktor marketinga u toj fabrici Vladeta Kostić i dodao da je prodato oko 700 automobila "zastava 10", 650 "juga", 400 "skala 101" i 250 "florida".

Svi Zastavini automobili prodavani su na sajmu uz popust, tako da je cena "juga koral in", u osnovnoj varijati iznosila oko 360 hiljada dinara, "skale 101" – 340 hiljada, a "floride" 440 hiljada dinara. Cena "floride", sa ugrađenim Pežoovim motorom, iznosila je 510 hiljada dinara, a "zastave 10", s motorom euro 4 i plaćenom carinom, oko 7.670 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.