"Povećanje plata i penzija u skladu sa budžetom"

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da od prethodne vlade koju je vodio Aleksandar Vučić nasleđuje punu kasu, kao i sređene i stabilne javne finansije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.06.2017.

08:27

Foto: Tanjug, arhiva

Brnabić je poručila da će biti hrabra i nastaviti da sprovodi mere koje će dalje osigurati budućnost i razvoj Srbije bez obzira da li će one biti popularne.

“Apsolutno ću biti hrabra i nastaviti nepopularne mere kada su u pitanju finansijska stabilnost i kada je u pitanju budućnost Srbije" rekla je Brnabić na TV Pinku.

Ona smatra da je unekoliko očekuje lakši deo posla jer je novu vladu dočekala mnogo bolja i stabilnija finansijska i ekonomska situacija, za razliku od prethodnih vlade koju je dočekala zemlja blizu bankrota.

"Ostavljena je puna kasa, stabilnost i sigurnost, disciplina, i tu stabilnost obezebedićemo i dalje" poručila je Brnabić.

Mandatarka je rekla da građani mogu da očekuju i dalje poovećanje plata i penzija naravno u skladu sa budžetom i bez njegovog ugrožavanja ili na uštrb nastavka smanjenja javnog duga.

Kako je rekla, u 2018. i 2019. građani će videti u većoj meri efekte tih mera a koje će se ogledati u većem broju radnih mesta, investicijama, povećanju kupovne moći...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: