Biz - B92.net

Potrošači u Srbiji dobijaju najbolju uslugu u domaćim prodavnicama

Potrošači u Srbiji dobijaju najbolju uslugu u prodavnicama i trgovinskim lancima koje su u većinskom domaćem vlasništvu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Depositphotos, ginasanders
FOTO: Depositphotos, ginasanders

To pokazuju rezultati istraživanja Gde potrošači u Srbiji dobijaju najbolju, a gde najlošiju uslugu?.

Korišćenjem metode tajanstvene kupovine, (mystery shopping- a) za ovu svrhu anketirano je 50 kompanija u šest sektora na tržištu naše zemlje.

Kada se porede svi sektori najbolja usluga je, pokazuje istraživanje, u sektoru tehnike i pekara.

S druge strane, jedan od zaključaka je da većina kompanija veću pažnju poklanja izgledu samih objekata nego kvalitetu usluge koju pružaju kupcima.

"Promet robe široke potrošnje, prodavnice, trgovinski lanci i drugo, u Srbiji znosi preko 10 milijardi evra godiššnje, što predstavlja jedno od najvećih domaćih tržžiššta. Zato smo žželeli da proverimo kakvu uslugu srpski potroššači dobijaju za svoj novac i to ne samo u sektoru robe šširoke potroššnje već i tamo gde se prodaje tehnika, u kafićima, u pekarama, buticima kaoi u bankarskom sektoru", navodi Miljan Premović, generalni direktor firme koja je radila istraživanje.

Istraživanje je sprovedeno u avgustu i septembru ove godine metodom tajanstvene kupovine gde su posebno obučeni kupci proveravali kvalitet usluge.

Korišćene su tehnike posete i kupovine u objektu, komunikacije telefonom, elektronskom poštom (e-mail) i putem društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.