Potpisan ugovor za deonicu od 3,2 miliona evra: "Ovim ćemo povezati važne puteve i pravce"

Ugovor za gradnju deonice od petlje Malča do raskrsnice Prosek, potpisan je u Nišu između Koridora Srbije kao investitora i preduzeća Trejs Srbija AD, izvođača.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.01.2022.

20:59

Potpisan ugovor za deonicu od 3,2 miliona evra:
Ilustracija: Shutterstock/Stockr

Ugovor su potpisali direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i izvršni direktor preduzeća Trejs Srbija AD Stojko Meškov.

Ugovor su potpisali direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i izvršni direktor preduzeća Trejs Srbija AD Stojko Meškov.

Antić je rekao da je vrednost tog projekta 3,2 miliona evra, da se početak radova očekuje u drugoj polovini februara, a da je rok za izgradnju sedam meseci.

Ističe da bi ta deonica trebalo da bude gotova u septembru.

Prema njegovim rečima, taj projekat je od velikog značaja za Niš, posebno za Nišku Banju, dodajući da je ključni benefit to što će Niška Banja dobiti direktan izlaz na auto-put.

"Ovim projektom povezaćemo važne državne puteve i pravce koji idu od Pirota kroz Sićevačku klisiru prema putnom pravcu koji ide prema Svrljigu, Knjaževcu, Zaječaru prema istočnoj Srbiji", rekao je Antić.

Kaže da će taj putni pravac rešiti mnoge saobraćajne probleme za Grad Niš, a pre svega pitanje saobraćajnih gužvi, smanjenje zagađenja vazduha i buke.

Antić je naveo da je inicijator tog projekta Grad Niš, a koji je, dodaje, uvažio zahteve građana.

"Zajednički smo definisali ovaj projekat kao projekat od visokog značaja za čitav kraj i uspeli smo da ga dovedemo u fazu realizacije", rekao je Antić.

Naveo je i da se projekat radi iz ušteda koje su Koridori Srbije ostvarili na različitim projektima koji su realizovali kroz finansije iz kredita EBRD-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: