Potpis na prodaju BIP-a: Među kupcima i Nemci, planira se "najsavremeniji biznis park"

Privredna komora Srbije pozdravila je danas sporazum o zajedničkoj kupovini BIP-a koji su potpisali nemački "DL Holding" iz Hamburga i "Auto Čačak".

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.09.2021.

14:01

Potpis na prodaju BIP-a: Među kupcima i Nemci, planira se
Foto: BalkansCat/Shutterstock

"Privredna komora Srbije pozdravlja potpisivanje sporazuma o zajedničkoj kupovini Beogradske industrije piva (BIP) iz stečaja i dolazak još jednog stranog investitora u našu zemlju", navodi se u saopštenju PKS.

Sporazum o zajedničkoj kupovini BIP-a za 2,09 milijardi dinara potpisali su danas predstavnici kompanije "Auto Čačak" kao deo konzorcijuma sa nemačkom kompanijom "DL Holding" iz Hamburga.

U kompaniji “DL Holding” ističu da su izuzetno zadovoljni što ulažu u tržište Srbije.

"Radujemo se našoj prvoj investiciji u Srbiji zajedno sa lokalnim partnerom 'Auto Čačak'. Naš partner će dalje razvijati lokacije BIP-a u Krnjači i Čačku, dok će 'DL Holding' svojim iskustvom i investicijama doprineti da lokacija na Mostarskoj petlji u centru Beograda postane najsavremeniji biznis park u Evropi", ističu u ovoj kompaniji.

Šta sve preuzima novi vlasnik BIP-a?

U DL Holdingu navode da je Srbija za njih vrlo privlačno tržište zbog jako dobrih ekonomskih rezltata koji su postignuti prethodnih godina i u vreme pandemije.

Po rečima predstavnika "DL Holdinga" Srbija je danas jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi.

"Paralelno sa ovim procesom, učinićemo sve na ponovnoj afirmaciji brendova kompanije Beogradska industrija piva", navode u "DL Holdingu".

Kompanija "DL Holing" sa sedištem u Hambrugu osnovana je 1994. godine i investira u različitim oblastima širom Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: