Biz - B92.net

"Postajemo drugi proizvođač bakra u Evropi"

Beograd -- Bor je grad u kom najbrže raste cena nekretnina i one najbrže se prodaju, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

"Mi smo imali strašne gubitike. Bor je pokušao privatizaciju tri puta u vreme vlasti onih koji nas danas kritikuju. Tri puta pokušali. Tri puta pali. Nikad im nije uspelo da privatizuju na pošten način, a pogotovo RTB Bor. A onda su ponudili narodu kikiriki. Mi nismo ponudili kikiriki, već bakar", rekao je Vučić.

"Na kraju 2018. sa obavezama koje su bile 1,2 milijarde evra mi sada imamo 700 radnika više nego tada. U 2018. je prosečna zarada bila 68.000, do kraja ove godine će biti 98.000 dinara", dodao je.

Prihodi dramatično rastu, napominje.

"Znate li koji je grad, proporcionalno broju stanovnika u kojem najbrže rastu cene nekretnina i najviše se proda novih nekretnina? Nije Beograd, već je Bor", istakao je.

U 2018. RTB je imao prihod od 336 miliona, za 2021. su projektovani prihodi od 876 miliona, najavio je.

"Borimo se za svako selo, svakog čoveka, ali želimo da ukažemo na činjenice da ne slušate po difoltu kako je lošiji vazduh, a on je 10 puta bolji nego što je bio. Je l' mislite da sve fabrike treba da ugasimo? Napravili smo novu, uspešniju Srbiju", ocenio je Vučić.

Predstavio je i nove rezultate.

"U prvih 15 izvoznika u Srbiji dva su HBIS Smederevo i Ziđin. Mi od šestog proizvođača bakra u Evropi postajemo drugi proizvođač bakra u Evropi i to do kraja ove godine. Samo je Poljska ispred nas i to su zvanični podaci", kazao je predsednik.

Problem s vodom

Prekjuče se, kaže, desio incident.

"Nestala je voda u selu Metovnica, naši mediji su lagali kako je ceo Bor ostao bez vode, ne - Metovnica ima problem s vodom i tamo se cisternama snabdevaju. 150 miliona dinara je ukupna investicija, dobio sam potvrdu da će Ziđin obezbediti 120 miliona od potrebnih 150, hvala im", napomenuo je.

Pročitajte još:

"Znaju oni o čemu mogu da pričaju sa predstavnicima Srbije" VIDEO

"Niko nije zaštićen - članska karta ne može da spase"

Vučić: "8. jun. Kako je to podešeno. Zamislite"

Vučić o eksploziji u Čačku: Šteta oko dva miliona evra; helikopteri kreću u gašenje

Vučić i Putin prisustvuju proizvodnji vakcine

Vučić o Rio Tintu: Spremni smo za referendum

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.