Biz - B92.net

PIO "stigao na noge" građanima Čukarice

Beograd -- Nova ispostava beogradske filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje otvorena je na Čukarici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin poručio je da Fond nastavlja politiku približavanja korisnicima.

Ispostava je peta u glavnom gradu, a osim filijale u Nemanjinoj, Fond ima službu na Novom Beogradu, kao i ispostave u Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu i Grockoj, a širenje mreže trebalo bi da doprinese rasterećenju šalterskih službi u Nemanjinoj ulici.

Otvarajući ispostavu, Vulin je istakao da se mreža filijala širi, ne samo kako bi bilo više šaltera, već da se pokaže da bez obzira gde gradjani u Srbiji žive imaju istu imogućnost da zadovolje svoja prava.

"Građani Čukarice sada imaju prostor u svom okruženju, u kome mogu da zadovolje sve svoje potrebe koje imaju u vezi sa PIO fondom.To ne važi samo za Čukaričane, već i za ljude iz drugih delova grada kojima je zgodnije da dođu ovde, umesto u Nemanjinu", rekao je Vulin.

Direktor Filijale PIO fonda za grad Beograd Ivan Todorović istakao je da na Čukarici radi više od 46.000 osiguranika i živi više od 41.000 korisnika penzija.

Svi oni će ubuduće prava moći da ostvare u novoj filijali - da predaju zahteve za sve vrste prava, dobiju sve vrste potvrda i uvrenja, za koje su morali da isu u Nemanjinu...

"Ovde će moći da provere staž, da li im je uplaćen doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje, da vide da li su prijavljeni na osiguranje...", objasnio je Todorović.

On je podvukao da je nova ispostava vlasništvo Fonda, te da nema povećanja troškova, kao i da radnici ispostave, nisu novozaposleni, odnosno već rade u Fondu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.