Biz - B92.net

Pešačke staze i nova igrališta: Građevinska sezona u Užicu privodi se kraju

Užice -- Sa prvim snegom i građevinska sezona na teritoriji Užica privodi se kraju, a sa njom i radovi koji su finansirani sredstvima grada i resornih ministarstava.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Završeno je kompletno dečje igralište na Tari, investicija vredna oko 12 miliona dinara za koju je Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo 7,6 miliona dinara.

Kako ističe Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj”, postavljeno je novih 13 igračaka, urađena ograda i podloga prema pravilima struke, tako da je igralište poseduje neophodni sertifikat.

Maksimović dodaje da su završeni i svi građevinski radovi na pešačkoj stazi Carina–Krčagovo, čiju izgradnju je finansirao grad sredstvima u iznosu od 7 miliona dinara.

"Urađeni su svi betonski radovi, u narednih 5 do 6 dana očekujemo postavljanje rasvete, a biće postavljene i klupe i kante. Završeni su i svi radovi u sportskom centru u okviru Studenskog doma u Krčagovu, koji se odnose na izgradnju tribina, počelo je asfaltiranje budućeg košarkaško – fudbalskog terena, a nakon toga biće postavljene sprave, igračake, tartan i drugi planirani mobilijar", kaže Maksimović, uz napomenu da su za realizaciju ovog projekta Ministarstvo prosvete i Grad Užice opredelili 14 miliona dinara.

Uporedo sa završetkom svih aktuelnih radova intenzivno se radi na pripremi novih projekata koji će biti realizovani tokom naredne godine. Maksimović ističe da će i nove investicije biti planirane u saradnji sa građanima, odnosno prema njihovim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.