Biz - B92.net

Penzionerima besplatna sahrana

Beograd -- Oko 200 najsiromašnijih penzionera prijavilo se za besplatnu sahranu u Udruženju krematista "Oganj", a tu mogućnost imaće do kraja godine.

Izvor: Beta
Podeli

Penzioneri koji imaju primanja manja od 20.000 dinara mogu da se prijave za besplatnu sahranu, a za prijavu je potrebna lična karta i poslednji ček od penzije.

Besplatna sahrana za najsiromasnije penzionere realizuje se prvi put u Srbiji, a pored kremacije omogućena je i klasična sahrana.

Do sada prijavilo oko 200 najsiromašnijih penzionera, a prvih deset sa liste će dobiti propratna administrativna dokumenta i članske karte Fonda solidarnosti, kaže sekretarka udruženja Maja Nikolić.

"Interesovanje je iznad svih očekivanja zbog čega je akcija produzena do Nove godine, a najviše prijavljenih, oko devedeset odsto, je iz Beograda", navela je Nikolićeva.

Neophodna sredstva za besplatne sahrane obezbeđena su kroz redovnu članarinu Fonda solidarnosti koji deluje u okviru Udruženja "Oganj".

Prema rečima Nikolićeve, sva standardna oprema za sahrane obezbeđena je zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa JKP "Pogrebne usluge" i "ne radi se o takozvanim socijalnim sahranama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.