"Ovo je značajno za učesnike u prevozu"

"Vodič za transport opasne robe", čija je radna verzija predstavljana predstavlja dobru inicijativu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.01.2018.

12:14

Foto: Thinkstock

Grupacija za transport opasne robe Privredne komore Vojvodine (PKV) ocenila je i da je značajno pomoćno sredstvo za sve učesnike u takvoj vrsti prevoza.

"'Vodič' predstavlja značajan dokument namenjen onima koji imaju potrebe za transportom opasne robe i otpada, svim učesnicima u transportu opasne robe, kao i onima koji nameravaju da počnu da se bave delatnošću pružanja usluga u transportu opasne robe", rekla je sekretar Udruženja usluga PKV Slavica Hajder.

Prema njenim rečima, analizom i sugestijama koje su predložili članovi Grupacije i Klastera opasne robe Srbije, uticaće da se dobije kvalitetan dokument koji će služiti kao pomoćno sredstvo za ciljnu grupu koja primenjuje Zakon o transportu opasne robe, saopštila je PKV.

Ona je podsetila da je oblast transporta opasne robe izuzetno kompleksna, jer su, kako kaže, u obavljanju transporta opasne robe, prisutni brojni bezbednosni rizici.

"U okviru udruženja usluga PKV, opredelili smo se da formiramo ovakvu jednu grupaciju, koja je konstituisana krajem oktobra prošle godine, a kako se danas održava treća sednica, mogu reći da smo jako zadovoljni dosadašnjim radom. Ostvarili smo jedan cilj, a to je da imamo dobru saradnju i komunikaciju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) - Odsekom za transport opasne robe koje je i nadležno za donošenje i sprovođenje zakonske regulative", rekla je Hajder.

Potpredsednik Klastera opasne robe Srbije Nedeljko Tadić ocenio je da je "Vodič za transport opasne robe" - dobra inicijativa.

Ideja je potekla od Ministarstva, odnosno Odseka za transport opasne robe sa ciljem da se svim učesnicima u transportu opasne robe na neki način omogući dostupnost svih informacija koje u vezi sa ovom oblašću.

Tadić dalje ističe da su savetnici za bezbednost najbitniji segment u ovom dokumentu.

"Na samom početku 'Vodiča za transport opasne robe', ističe se potreba za savetnicima za bezbednost koji su zakonska obaveza svih učesnika u transportu opasne robe, a koji nažalost još uvek nisu toliko zastupljeni u privredi, odnosno u oblasti transporta opasne robe", rekao je Tadić.

Na današnjoj sednici, članovi Grupacije imali su priliku da daju primedbe, predloge i komentare na predloženu radnu verziju "Vodiča za transport opasne robe".

Pored članova, podršku radu Grupacije učešćem u sednici pružili su predstavnici predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - šef Odseka za transport opasne robe Bojan Miljković i savetnik Odseka za transport opasne robe Ana Seničić, kao i predstavnici Klastera opasne robe Srbije, Nebojša Jevtić iz Privredne komore Srbije, koordinator rada udruženja PKV Dragomir đukić, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja industrije PKV Zoran Trpovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: