Biz - B92.net

Ove godine početak gradnje puta preko planine

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović održao je sastanak sa predstavnicima Narodnog muzeja Leskovac, kao i direktorima TOOL i Doma kulture.

Izvor: eKapija
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Maksim Safaniuk
Ilustracija: Shutterstock/Maksim Safaniuk

Na sastanku je bilo reči o početku realizacije planova na teritoriji opštine Lebane, naročito na arheološkom nalazištu Justiniana prima.

"Posetivši Lebane prošle godine, predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, obišla je i lokalitet iz VI veka Caričin grad i tom prilikom izjavila da se država trudi da ovo arheološko nalazište bude na listi UNESCO zaštite, da će to dodatno privući turiste iz zemlje i sveta", navode iz lokalne samouprave, prenosi Ekapija.

Takođe od velikog značaja je i put preko Radan planine, odnosno povezivanje Lebana, Bojnika, Medveđe, Prokuplja i Kuršumlije.

"Povezivanjem banja na ovom području sa lokalitetom Caričin Grad i Đavoljom varoši, omogućiće i razvoj seoskog turizma", navodi se na opštinskom sajtu.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je član Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj južne Srbije, na čijem sastanku je dogovoreno da radovi na teritoriji opštine Lebane počnu ove godine, a plan za put preko Radan planine ušao je u budžet za 2022. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.