Opet beže sa gradilišta, reagovala policija

Inspektori rada zatekli su 128 neprijavljenih radnika na gradilištima u Beogradu, a tokom nadzora na desetine građevinskih radnika bežalo je sa gradilišta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.10.2015.

11:01

Default images
Foto: Thinkstock.com

Inspektori su 3. i 5. oktobra kontrolisali gradiliša od 192 poslodavca, gde su zatekli 759 radnika, od kojih je 128 radilo "na crno", jer poslodavci sa njima nisu zaključili ugovore o radu, odnosno nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje, saopštio je Republički inspektorat za rad.

Kako je saopšteno, inspekcija je bila primorana da na pojedinim gradilištima zatraži asistenciju policije, jer su radnici masovno napuštali gradilišta po dolasku inspektora.

Inspektori rada podneli su 36 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i izdali 45 prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o radu, odnosno nedržanja ugovora na mestu rada, za šta je propisana novčana kazna od 50.000 i od 100.000 dinara.

Inspekcija je najavila da će, imajući u vidu ukupan broj radnika "na crno", kao i masovno bežanje sa pojedinih gradilišta, i ubuduće organizovati vanredne, inspekcijske nadzore na gradilištima na teritoriji grada Beograda, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: