Odobren 41 milion evra državne pomoći za Tojo tajers

Državna pomoć za realizaciju projekta Toyo Tire Serbia od 41 milion evra usklađena je sa pravilima, konstatovala je Komisija za kontrolu državne pomoći.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.11.2020.

10:05

Odobren 41 milion evra državne pomoći za Tojo tajers
Foto: Depositphotos, AnyVidStudio

Kako se navodi u dokumentu objavljenom na internet-stranici KKDP, sredstva i podsticaji za ovu investiciju u Inđiji će biti dodeljena preko Ministarstva privrede, a Vlada Srbije za to je dala saglasnost.

Sredstva podsticaja od 41 miliona evra dodeljuju se radi podrške za realizaciju investicije izgradnje i opremanja fabrike za proizvodnju guma na teritoriji opštine Inđija, gde će do kraja 2023. godine biti zaposleno najmanje 523 nova radnika na neodređeno vreme.

Za investiciju u Inđiji firma Tojo tajers Srbija prethodno je dobila i subvenciju od tri miliona evra kroz dodeljivanje 637.455 kvadratnih metara državnog zemljišta bez naknade.

Ukupna investiicija je 382,7 miliona evra a najmanje četvrtina ulaganja mora biti finansirano iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.

Obaveza je da se novootvorena radna mesta povezana sa investicijom kao i investicija zadrže na teritoriji Inđije najmanje pet godina od dana završetka investicionog projekta

Investitor se obavezuje da ne smanjuje broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 526 u periodu pet godina od dana završetka investicije

Toyo Tire Corporation se razvija od 1945. godine, a bavi se proizvodnjom guma uz sedam fabrika i u četiri fabrike automobilskih delova, dok u korporaciji radi 12.800 radnika.

Proizvodnja guma Toyo, Nitio i Silverston čini 85 odsto ukupne prodaje kompanije Toyo, a grinfild investicija u Srbiji biće centar za proizvodnju pet miliona guma godišnje za evropsko i tržište Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: