Biz - B92.net

Nordijske kompanije stigle, traže partnere

Predsednik PKV Boško Vučurević naglasio je da postoji prostor za unapređenje privredne saradnje Vojvodine i Finske.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević razgovarao je sa ambasadorom Finske u Srbiji Perti Ikonenom i članovima Nordijske poslovne alijanse o unapređivanju privredne saradnje između srpskih i finskih firmi koji posluju u pokrajini.

Finski ambasador istakao je da upravo u Vojvodini nordijske kompanije žele da nađu partnere, dodajući da nordijske zemlje i kompanije često na tržištu nastupaju zajedno, jer su privredni potencijali tako mnogo jači.

Predsednik PKV Boško Vučurević naglasio je da postoji prostor za unapređenje privredne saradnje Vojvodine i Finske.

On je naveo da Finska uvozi veliki asortiman proizvoda iz Vojvodine, pre sgeva poljoprivredne i naveo podatak da je za sedam meseci ove godine ostvaren uvoz iz Finske u iznosu od 6,3 miliona dolara, što je 35,2 odsto prošlogodišnjeg uvoza.

"U istom periodu, ostvaren je izvoz od 3,2 miliona dolara, čime je premašena vrednost prošlogodišnjeg izvoza u Finsku", rekao je Vučurević, a navodi se u saopštenju PKV.

Današnjem skupu prisustvovalo je više od 50 privrednika članica Nordijske poslovne alijanse i PKV koji su održali bilateralne susrete u PKV.

Nordijsku poslovnu alijansu u Srbiji osnovali su nordijski privrednici pre šest godina, a sada okuplja 50 kompanija iz Finske, Švedske, Norveške, Danske i Islanda i sarađuje sa svim nordijskim ambasadama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.