"Neće biti dodatnih izmena, ne polazimo od toga da su bolovanja lažna"

Izmene zakona o radu koje bi definisale i dodatne izmene oko bolovanja neće biti pre 2020. godine, rekao je ministar rada Zoran Đorđević.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

09:26

Screenshot/Prva

On je gostujući u Vestima Prve objasnio da bolovanje i sve što je definisano time već postoji u ovom zakonu, u tom smislu i načini na koje poslodavac može da proveri verodostojnost bolovanja.

"Nema potrebe za dodatnim izmenama. Mi ne polazimo od pretpostavke da su bolovanja lažna“, rekao je Đorđević.

Na pitanje da li će oni koji dobro posluju izbeći inspekciju, ministar odgovara da to nije tačno i da će inspekcija uvek biti poslata, jer:

"Upravo ona može da potvrdi da li oni rade dobro i eventualno otklone nedostatke. Isto tako, inspekcija je tu da daje sugestije i dobije povratne informacije“, rekao je:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: