Biz - B92.net

"Ne idem na Kopaonik, otvaraću neke fabrike"

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ove godine neće ići na tradicionalno ekonomsko savetovanje ekonomista na Kopaoniku sledeće nedelje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

“Ne idem na Kopaonik ove godine, otvaraću neke fabrike. Važno nam je učešće MMF-a, jer će biti manje demagogije i, nadam se, manje neistina”, kazao je Vučić na pitanje da li će ove godine učestvovati na toj konferenciji.

Organizatori su pre nekoliko nedelja saopštili da je potvrđen dolazak Vučića i predstavnika vlade na Kopaonik biznis forum.

Forum se, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije i Udruženja korporativnih direktora Srbije, pod pokroviteljstvom predsednika Vlade, održava od 7. do 9. marta na Kopaoniku.

Predviđeno je da ove godine učesnici raspravljaju na temu "Inteligentne investicije kao vid nove agilnosti Vlade posle fiskalne konsolidacije", zatim o programu realizacije reformi, razvoju infrastrukture, restrukturiranju javnog sektora i pametnom rastu, kao i o održivom i inkluzivnom razvoju iz perspektive industrijske politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.