"Ne bi valjalo posle Sretenja"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kaže da nas dele nedelje od otvaranja deonica auto-puta od Preljine do Pakovraće.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.01.2022.

10:01

Ilustracija: bogdanhoda/Shutterstock

Taj put je u fazi tehničkog prijema, a radovi su završeni, rekao je Momirović, navodeći da ne bi valjalo da ta deonica Moravskog koridora bude otvorena posle Sretenja.

Ministar je za TV Pink kazao da bi taj deo auto-puta već bio pušten za saobraćaj da je u pitanju letnji period, ali da je zimi povećan rizik i da se mora brinuti o svakoj sitnici.

Podsetimo, kako je za B92.net nedavno objašnjeno u JP "Putevi Srbije", do odlaganja otvaranja tog poteza došlo je zbog bezbednosti saobraćaja.

"Naime, neophodno je dodatno vreme da bi se sredile bankine, zamenio asfalt na određenim delovima, u potpunosti sredilo odvodnjavanje, kako zbog redovnog održavanja tako i zbog očekivanih padavina u zimskom periodu", kazali su nam u ovom preduzeću.

Prema njihovim rečima tada, ukloniće se privremena naplatna rampa u Preljini, to jest deo naplatne rampe koji je bio za izdavanje kartica, dok će bočna naplatna rampa za izlazak sa auto-puta za Preljinu ostati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: