Nastavlja se: Novac će danas dobiti 2,3 miliona građana

Danas se nastavlja isplata 20 evra državne pomoći na račune građana.

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 08.12.2021.

09:11

Nastavlja se: Novac će danas dobiti 2,3 miliona građana
Foto: Salah Ait Mokhtar/Shutterstock

Juče je novac isplaćen svim penzionerima, korisnicima socijalne pomoći i građanima koji izdržavaju zatvorsku kaznu. Danas će novac biti uplaćen na račune 2,3 miliona građana, a sutra na račune preostalih 1,75 miliona prijavljenih građana.

Ko će danas dobiti novac, a ko sutra? Ovaj put ovo pitanje nije rešeno po nekom pravilu kao što je to bio slučaj ranije. Kako saznaje Blic, isplata neće ići ni po datumu prijave, niti po bankama.

"Činjenica je da će svi građani dobiti novac u dva dana. Zbog toga ovoga puta nismo ni pravili redosled isplate", rekli su u Nemanjinoj 11.

Prema podacima Ministarstva finansija, ukupno 5,8 miliona građana Srbije, dobiće ovu novčanu pomoć u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima, a u cilju ublažavanja posledica pandemije virusa korona.

Ovih 20 evra biće isplaćeno na namenske račune građana u bankama koje su prijavili u prijavi, a u slučaju najstarijih, na račune na koje primaju i penziju. Namenski računi građana po podizanju novca biće automatski ugašeni. Građani koji su promenili banku, mogu da očekuju da će u "staroj" banci dobiti namenski račun na koji će im pomoć biti uplaćena.

Za ovu novčanu pomoć nisu morali da se prijave građani koji su se u maju prijavili za pomoć od 30 plus 30 evra, a koja je prethodno isplaćena. Za 20 evra pomoći nisu morali da se prijavljuju ni penzioneri, niti korisnici socijalne pomoći. Svi ostali punoletni državljani Srbije, koji se nisu ranije prijavili mogli su to da učine od 15. do 30 novembra, i tom prilikom se prijavilo 99.157 građana.

Sa isplatom ovih 20 evra završava se treći krug isplate pomoći građanima.

Od januara novu novčanu pomoć i povišice treba da očekuju i penzioneri i zaposleni u javnom sektoru.

Penzionerima je obećana jednokratna novčana pomoć od 20.000 dinara i ona će biti isplaćena u februaru. Penzioneri treba da očekuju i povišicu od pet odsto i to povećanje bi trebalo da stupi na snagu od januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: