Biz - B92.net

Narodna banka Srbije i Discover potpisali važan sporazum

Narodna banka Srbije i kompanija Discover potpisale su strateški sporazum.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: ToskanaINC/Shutterstock
Foto: ToskanaINC/Shutterstock

On se tiče prihvatanja kartica Discover Global Network na mreži nacionalne platne kartice DinaCard, objavila je centralna banka Srbije.

Sporazum omogućava korisnicima kartica Discover, Diners Club International PULSE i Network Alliance da svoje kartice koriste na prihvatnoj mreži DinaCard, koja uključuje prodajna mesta (POS), platforme za e-trgovinu i bankomate širom Srbije.

Ovaj sporazum, kako je navedeno, unapređuje strategiju NBS da platni sistem DinaCard poveća broj dostupnih opcija za plaćanje u Srbiji, a potrošačima pruža veći izbor načina plaćanja.

Sporazum će korisnicima Discover Global Network-a omogućiti pristup na više od 111.000 POS terminala i više od 3.000 bankomata širom Srbije.

"Strateško partnerstvo s kompanijom Discover jača kontinuirane napore Narodne banke Srbije da ponudi više opcija plaćanja i bezgotovinskog plaćanja širom naše zemlje. Verujemo da će ovaj novi savez s Discover Global Network-om omogućiti svim korisnicima širom te mreže vrhunsko iskustvo kupovine u našoj zemlji", rekla je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Potpredsednik za međunarodna tržišta u Discover Global Network Met Sloun je rekao da se nadogradnjom snažnog partnerstva s Narodnom bankom Srbije dopunjuje strategija kompanije Discover za stvaranje svetskih saveza koji potrošačima pružaju više izbora u načinu i mestu plaćanja.

DinaCard je nacionalna platna kartica Republike Srbije, kojom upravlja Narodna banka Srbije. Sa 20 lokalnih banaka izdavalaca i više od pet miliona kartica koje se mogu koristiti u prihvatnoj mreži DinaCard u Srbiji, to je najveća kartična šema u zemlji.

Discover Financial Services je kompanija za digitalno bankarstvo i usluge plaćanja s jednim od najpriznatijih brendova u finansijskim uslugama u SAD. Od svog osnivanja 1986. godine, kompanija je postala jedan od najvećih izdavalaca kartica u SAD. Kompanija izdaje karticu Discover i nudi privatne studentske zajmove, lične zajmove, stambene kredite, tekuće i štedne račune i potvrde o depozitu kroz svoje bankarsko poslovanje.

Discover Financial Services upravlja Discover Global Network-om, koji se sastoji od Discover Network-a, s pristupom milionima trgovačkih i gotovinskih lokacija, PULSE-om, mrežom vodećih bankomata/debitnih u zemlji i Diners Club International-om, globalnom mrežom plaćanja, koja je prihvaćena širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.