Biz - B92.net

Mrkonjić: Ja ne odgovaram Đilasu

Beograd -- Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić kaže da se ne slaže sa kritikama koje je na njegov račun izneo gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je dodao da za svoj posao odgovara premijeru, a da Đilas to nije.

Navodeći da je "iznenađen" izjavom Đilasa, Mrkonjih je rekao da bi gradonačelnik trebalo da brine o radovima na objektima u Beogradu - mostu preko Ade, "kineskom" mostu, metrou, ulicama Beograda, mostu kod Obrenovca i drugim.

Mrkonjić je prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, kazao da bi Đilas trebalo da preispita svoj rad u prestonici.

"A, što se tiče rokova vezaniih za koridore i za rad ministarstva za infrastrukturu, to je moja odgovornost, ja odgovaram premijeru Mirku Cvetkoviću", rekao je ministar.

"Gospodin Đilas neka objašnjava šta on u Beogradu radi. Sada sam prošao pored nekih objekata koji su u dubokoj travi. Kako će ići ti rokovi?", rekao je Mrkonijić, ali nije naveo na koje objekte je mislio.

"Srećan sam što sam danas sa radnicima na gradilištima i što gledam kako posao ide dalje i neka svako u ovoj zemlji radi svoj
posao
", kazao je Mrkonjić i dodao da je ministarstvo za infrastrukturu dobro organizovano i da odgovara za realizaciju koridora 10 i 11.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je prethodno izneo kritike na račun Ministarstva za infrastrukturu. "Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu u ove dve godine? Ja nisam", kazao je Đilas. Na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak

Dačić: Neki novi odnosi u rekonstruisanoj vladi

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je večeras da kritike Dragana Đilasa na rad Milutina Mrkonjića pokazuju da u vladi posle rekonstrukcije postoje neki novi odnosi.

On se zapitao da li su odnosi u Vladi Srbije posle rekonstrukcije korektni ako zamenik predsednika DS kritikuje ministra iz SPS.
"To pokazuje neke nove odnose u vladi", kazao je Dačić, koji je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova.

Govoreći o odnosima na političkoj sceni, Dačić je istakao da su socijalisti sa svojim koalicionim partnerima JS i PUPS-om u specifičnoj situaciji - stalno pod prismotrom i jedne i druge strane (DS i SNS) "zbog sumnje s kim ćemo praviti vladu kada za to dođe vreme".

"SPS želi da ima svoj politički identitet... mi nismo privezak ni jednoj ni drugoj partiji", rekao je on navodeći da se SNS u izjavama prema SPS ponaša nekorektno "jer znaju da koliko je SPS jak toliko će oni biti slabi, jer se radi o prelivanju biračkog tela".

Dačić je dodao i da su za socijaliste prioritetniji odnosi sa DS sa kojima bi napravili koaliciju posle izbora. On smatra da ješto se interesa stranaka tiče, potpuno nebitno da li će izbori biti u decembru ili u januaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.