Biz - B92.net

"Most na Savi šest meseci pre roka"

Beograd -- Ministar Tomislav Momirović sastao se sa vlasnikom i direktorom kompanije Azvirt Kamilom Alijevim i dogovorio ubrzavanje radova na gradilištima ove kompanije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: MGSI
Foto: MGSI

Ova azerbejdžanska kompanija veliki je partner Srbije u izgradnji infratsrukturnih projekata, a prema zaključcima sastanka, dogovoreno je da se maksimalno ubrzaju radovi na deonici Ruma-Šabac-Loznica, da se pokuša da se most na Savi završi šest meseci pre roka i da se deonica od Loznice ka Šapcu započne u narednih 15 dana, saopšteno je iz ministarstva.

Tema sastanka je bila i dinamika radova na Obilaznici oko Beograda, gde bi radovi na celokupnoj trasi trebalo da budu gotovi sledeće godine.

"Sa najvišim predstavnicima Azvirta, održali smo izuzetno produktivan sastanak na kome je više reči bilo o projektima na kojima zajedno radimo. Izgradnja auto-puta na deonici od Rume do Šapca i brze saobraćajnice na deonici od Šapca do Loznice odvija se prema utvrđenoj dinamici. Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom i sigurni smo da će i projekat obilaznice oko Beograda biti završen u predviđenim rokovima”, izjavio je ministar Momirović posle sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.