"Mislimo da možemo da budemo najbolji u Evropi"

Predsednik Aleksandar Vučić je, prilikom otvaranja fabrike BAS Boysen Abgassysteme, rekao da je važno da Srbija nastavi da privlači investitore i veruje u sebe.

Srbija

Izvor: B92.net

Petak, 19.11.2021.

13:10

Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

On je takođe istakao da misli da naša zemlja, posmatrano za 2020. i 2021. godinu, može da bude najbolja u Evropi po kumulativnoj stopi rasta.

Naveo je da je pre nekoliko godina, kada je postao predsednik Vlade, učešće poljoprivrede u BDP-u iznosilo 11 odsto, a razvoj softvera i IT sektor svega tri, četiri, dok je sada on na 9,5 odsto, a poljoprivreda na nešto manje od 7 odsto.

"To pokazuje kako se Srbija menjala i kako se više ne oslanjamo na prirodna bogatstva, uspeli smo da reindustrijalizujemo zemlju", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: