Ministarstvo odbrane demantuje da Krušik izvozi oružje u Jemen

Ministarstvo odbrane negiralo je tvrdnje lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da preduzeće "Krušik" izvozi naoružanje i vojnu opremu Jemenu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

17:20

Ministarstvo odbrane demantuje da Krušik izvozi oružje u Jemen
Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju takve navode nazvalo "zlonamernim i netačnim".

"Ovakvi navodi neodgovornih političara nisu samo zlonamerni već i nanose direktnu štetu svim zaposlenima u Odbrambenoj industriji Srbije, lažima joj narušavajući izvozne potencijale", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da učestvuje u procesu kontrole izvoza naoružanja i vojne opreme i robe dvostruke namene kao jedno od četiri ministarstva i organa državne uprave koje daje svoju saglasnost na pojedinačni zahtev za izdavanje dozvole za izvoz, u skladu sa svojim nadležnostima.

"Naglašavamo da je Srbija, prema kriterijumima transparentnosti u izvozu naoružanja i vojne opreme, već nekoliko godina medju prvih pet država u svetu rangiranih na listi Barometar transparentnosti koju objavljuje organizacija 'Small arms survey' sa sedištem u Ženevi", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane poziva neodgovorne političare koji suprotno podacima referentnih svetskih organizacija iznose neistine radi sticanja najjeftinijih političkih poena, da sa time prestanu jer nanose štetu građanima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: