"Mi ništa ne tražimo od Makedonaca, samo da budemo prijatelji i braća"

"Mi smo najveći prijatelji Severnoj Makedoniji, ništa ne tražimo od njih, samo da budemo prijatelji i braća", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.04.2022.

09:25

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je tako prokomentarisao podatak koji je iznela novinarka Pink TV, da su građani Severene Makedonije u jednoj anketi odgovorili da Srbiju smatraju najvećim prijateljem.

"Da, video sam to, i za političare i za zemlje. Srbija im je, naravno, najveći prijatelj".

Na pitanje da li je iznenađen takvim odgovorom Makedonaca, predsednik Vučić je uzvratio: "Kako da budem iznenadjen? Mi jesmo najveći prijatelji Severnoj Makedoniji. Koga bližeg imaju od Srbije? Mi smo jedini koji im ne tražimo ni da promene svoje ime, ni svoj jezik, ni svoje zahtave, niti bilo šta drugo. Mi volimo makedonski narod. Šta mi tražimo od njih? Ništa. Osim da budemo u najboljim mogućim odnosima. Mi ništa ne tražimo od njih. Samo da budemo prijatelji i braća", rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik je istakao da inicijativa Otvoreni Balkan opstaje zahvaljujući Tirani, Beogradu i Skoplju, te da SAD imaju korektan odnos prema ovoj inicijativi, što, kako je istakao, ne može da se kaže i za Evropljane.

Takođe, Vučić je rekao da je u planu da Srbija organizuje jedan veliki sajam vina na koji će biti pozvani svi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: