Biz - B92.net

Mali podsetio: "Ostalo je još tri dana"

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali podsetio je da je obveznicima fiskalizacije ostalo još tri dana da se prijave za subvencije za nove fiskalne uređaje.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

"Ostalo je još tri dana da se obveznici fiskalizacije prijave za subvencije za nove fiskalne uređaje, koji su im potrebni kako bi mogli da pređu na e-fiskalizaciju. To možete da učinite i tokom predstojećeg vikenda", napisao je Mali u objavi na svom profilu na Instagramu.

Kako je podsetio, prethodno je potrebno prijaviti lokacije poslovnog prostora i poslovnih prostorija, putem portala Poreske uprave "ePorezi". Lokacije je do sada prijavilo skoro 125.000 obveznika, a za subvencije se prijavilo 115.000 obveznika.

Takođe, potrebno je da putem servisa za fiskalizaciju autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni poslovni prostor koji su prijavili. Važno je da obveznik naruči bezbednosni element kada je spreman za e-fiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj će koristiti.

Kada je reč o fiskalnim uređajima, Poreska uprava je do sada odobrila preko 100 elemenata elektronskog fiskalnog uređaja, a na adresi purs.gov.rs nalazi se spisak elemenata i proizvođača, kako bi se obveznici odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

"Pozivamo vas da u što kraćem roku ispunite obaveze koje su propisane Zakonom o fiskalizaciji, kako biste na što brži i jednostavniji način prešli na novi model e-fiskalizacije", dodao je ministar Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.