Biz - B92.net

Mali: Nećemo odustati kako bi ljudima u Srbiji bilo bolje

Ministar finansija Siniša Mali govorio je danas o skupštinskoj raspravi o budžetu koja je juče završena usvajanjem budžeta za narednu godinu.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: B92.net
Foto: B92.net

"Pre tri nedelje imali smo raspravu o rebalansu, dodatnih o 192 milijarde u budžetu i isto je bilo - vređanja. Ovo su ogromne uvrede. Kakve veze ovo ima sa izradnjom metroa i drugim investicijama", rekao je Mali.

"Ana Brnabić je najbolji premijer koji je zemlja Srbije imala. A oni ispituju poreklo Ane Brnabić. Mi smo pre tri nedelje imali rebalans budžeta i bolje stojimo nego prošle godine. Znači bila je ista tema. Na politiku njihovog vređanja mi odgovaramo politikom brojki i politikom borbe za našu državu", istakao je Mali.

"Ja sve mogu da razumem, neka vređaju na ličnoj bazi ali ne mogu da rade protiv svoje države", kazao je Mali na Pinku.

"Mi nećemo odustati kako bi ljudima u Srbiji bilo bolje", naglasio je.

"Oni nemaju šta drugo da kažu. Šta imaju protiv budžeta. Da li je loše što povećavamo penzije 12,1 odsto dodatno, plate u javnom sektoru, što ulažemo u kulturu, infrastrukturu, zdravstvo, vojsku.... Oni samo na ličnom nivou imaju nešto protiv Vučića", zaključio je Mali.

"Kada ste vi bili tu, bila je zona sumraka. Niste imali od čega da isplatite penzije, a plate su bile puta manje. Nama je sada potrebno da budemo složni i da se zajedno borimo za Srbiju", kazao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.