Let Beograd-Zagreb posle 23 godine

Beograd i Zagreb će posle 23 godine ponovo biti povezani vazdušnim putem, a avioni Er Srbije će na novoj liniji saobraćati dva puta dnevno.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.11.2014.

11:11

Default images

Srpska nacionalna kompanija je najavila da će linija biti uspostavljena 12. decembra.

Letovi će iz Beograda za Zagreb kretati svakodnevno u 7:35 i 18:20, a iz Zagreba za Beograd u 10:05 i 20:40 sati.

Er Srbija nije objavila cene karata, ali u dve agencije su za B92 kazali da najjeftinija povratna karta sa svim uračunatim taksama iznosi 107 evra. Povratna karta za prvi polazak 12. decembra košta 127 evra. Cena karte zavisi od datuma polaska i dužine boravka, naveli su u tim agencijama.

Novi letovi će označiti ponovno uspostavljanje vazdušne linije između ova dva grada, na kojoj je poslednji let obavljen pre 23 godine. Prvi let na ovoj liniji sa dugom istorijom obavio je JAT-ov prethodnik Aeroput u februaru 1928. godine. JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine.

"Uspostavljanje linije za Zagreb je značajan i dobrodošao dodatak mreži destinacija Er Srbije koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dve prestonice i omogućiće im značajnu uštedu vremena u poređenju sa putovanjima vozom ili kolima", rekao je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: