Biz - B92.net

KV: Protest radnika Fabrike vagona

Kraljevo -- Više od 200 radnika Fabrike vagona Kraljevo (FVK) održalo je danas u sali Skupštine Kraljeva protestni skup zbog veoma lošeg stanja u fabrici.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Radnici zahtevaju hitne odgovore na pitanja, kada će dobiti neku od zaostalih plata, kada će im biti povezan radni staž i overene zdravstvene knjižice.

"Posle sedam meseci neresavanja našeg statusa, danas smo bili prinuđeni da uđemo u zgradu Gradske uprave, kako bi se oglasio poslednji alarm državnim organima, da što pre reše pitanje Fabrike vagona. Jer, ovo vrlo lako može prerasti u nekontrolisani protest", izjavio je Momcilo Vilotijević, predsednik Industrijskog sindikata FVK-a.

Posle nekoliko sati provedenih u skupštini, i obraćanja radnicima, predstavnika Agencije za privatizaciju i zamenika gradonacelnika Kraljeva, radnici su se razišli. Sindikati su najavili da će svakog jutra boraviti u Gradskoj skupštini, sve dok im se ne obrati ministar privrede Saša Radulović.

Radnici su poslednju platu dobili u maju prošle godine, u proseku im se duguje po 15 plata, a još uvek im nije ispunjen ni jedan od zahteva koje su postavili kao uslov da bi se vratili na posao, zbog čega je Štrajkački odbor i organizovao ovaj kako su naveli "najveći protest do sada".

Radnici Fabrike vagona, koji su u štrajku od juna, u dva maha su, 3. oktobra i 5. decembra, organizovali jednočasovne protestne skupove ispred Skupštine Kraljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.