Vesti -

Kuvajćani hoće Bečejsku banju?

Bečejska banja -- Posle potencijalnih investitora iz Austrije, Mađarske i Rusije, interesovanje za ulaganje u bečejsku banju pokazali su Kuvajćani.

Izvor: Dnevnik
Podeli

Predstavnici kuvajtske kompanije „Combined Group Contracting Co", predvođeni savetnikom predsednika kompanije Naserom Mohamedom Zatamom, posetili su Bečej ovih dana po drugi put.

"Sredinom aprila smo imali prvi kontakt, kada smo ih upoznali s projektom banjskog kompleksa, prezentovali im studiju izvodljivosti i obišli geotermalnu bušotinu i lokaciju na kojoj je planirana izgradnja banje kraj Tise. Kako je bord direktora pomenute kompanije dao zeleno svetlo za dalje razgovore na ovu temu, savetnik Zatam je sa saradnicima došao po plansku i drugu neophodnu dokumentaciju, radi razmatranja na oktobarskom sastanku borda direktora", kaže predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Moguće partnere u Gradskoj kući, predstavnici lokalne vlasti upoznali su ih sa kompletnom planskom dokumentacijom.

kako Dnevnik nezvanično saznaje, Kuvajćani su osim za osam hektara predviđenih Planom detaljne regulacije za izgradnju banjskog kompleksa uz Tisu, zainteresovani i za sedam hektara veštačkog ostrva na ušću Velikog bačkog kanala u Tisu između stare i nove prevodnice.

Samim tim, to znači da su spremni da ulože znatno veći iznos od predviđenih oko 30 miliona evra za izgradnju planiranog banjskog kompleksa. Iako bi to dodatno usporilo realizaciju investicije, jer taj prostor pripada JVP „Vode Vojvodine“ i nije obuhvaćen Planom detaljne regulacije, sve bi, nema sumnje, dobilo na atraktivnosti.

Bečejci su se izborili za status banjskog grada, ali nikako da pronađu investirora kapitalnog projekta banjskog kompleksa kraj Tise. U svemu je pozitivno to što ne gube nadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.