Biz - B92.net

Kruševac čeka novac iz Indije i UAE

Kruševac -- Kruševac očekuje investicije iz Indije i Ujedinjenih Arapeskih Emirata (UAE) u oblasti hemije i farmaceutske industrije, kaže Predrag Vukićević.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je rekao Vukićević koji je predsednik Regionalne privredne komore u Kruševcu rema njegovim rečima, desetak privrednih subjekata iz tih oblasti, među kojima su hemijska industrija Župa, Fabrika maziva i Fam Farm, pripremili su određene projekte koji će od 23. januara biti predstavljeni investitorima u Indiji i UAE.

"Na sastanku u republičkoj komori dogovoren je objedinjeni nastup privrednih subjekata iz Rasinskog okruga. Projekti su investicioni i tiču se zapošljavanja i otvaranja novih radnih mesta", rekao je Vukićević.

On je izrazio zadovoljstvo što je kruševačka privreda spremna za nastup na stranim tržištima i, kako je istakao, ukoliko bi ovi projekti prošli to bi znatno uticalo na poboljšanje privrednog ambijenta.

"Naša očekivanja su da će ti projekti na privrednim forumima proći", kaže predsednik komore i poziva privrednike i iz drugih oblasti, najpre iz metalske industrije, da pripremaju svoje projekte, imajući u vidu da će se uskoro uspotaviti saradnja i sa nemačkom privrednom komorom.

"Ono što je jako bitno je da smo se mi pokrenuli", ocenjuje Vukićević i ističe da je najveći adut lokalne privrede stručnost kadrova.

Direktor hemijske industrije Župa Bojan Cvetković rekao je danas na sastanku sa predsednikom komore u Kruševcu da su tom preduzeću potrebne investicije u automatizaciji proizvodnje i da bi se nova radna mesta odnosila upravo na taj deo.

On je dodao da je sličan projekat Župa predstavila i Ruskoj federaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.