Koliko ugostitelji poštuju mere? "Nadzori posebno pojačani prema kladionicama" VIDEO

Uvođenjem kovid propusnica, broj inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima povećan je za 40 odsto, a broj napisanih kazni je čak tri puta veći.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 16.11.2021.

19:17

Koliko ugostitelji poštuju mere?
Foto: Printskrin, TV Prva

To je rečeno na sastanku Radne grupe za suzbijanje širenja virusa kovid 19 u Nišu.

Sanitarni inspektori nastavljaju rad pojačanim tempom i ističu da neće biti tolerancije prema prekršiocima.

Da je kontrola kovid propusnica pojačana, pokazuje i podatak da je svakog dana na terenu više od 100 sanitarnih inspektora.

Svaki na vreme otkriven prekršaj ili nepravilnost može direktno da utiče na smanjenje broja obolelih, kazao je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove dr Goran Stamenković.

"Broj nadzora se jeste povećao. U oktobru mesecu u odnosu na septembar, nadzor je povećan za 40 odsto, ali je broj izrečenih mera 300 odsto povećan. Iznos tih mera je osam puta veći nego što je to bio slučaj u septembru", navodi Stamenković.

Kako ističe, u novembru je nastavljen trend pojačanog nadzora.

Sanitarni inspektori nastaviće pojačanim tempom da kontrolišu ugostiteljske objekte, tržne centre i kladionice.

"Naši nadzori su posebno pojačani prema kladionicama, a očekujemo da u nekom narednom periodu tržni centri nastave sa striktnom primenom mera jer su se dosta odazvali. Prema našim podacima sa terena i slici koju nam inspektori prenose, sve više se poštuju mere u tržnim centrima. Maloprodajni objekti jesu i dalje u problemu, imamo sporadično kršenje, ali je u nekim gradovima možda i češće u nekim hipermaerketima i prodavnicama", dodao je Stamenković.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: