Biz - B92.net

Kinezi žele da grade metro?

Beograd -- Kinezi su veoma zainteresovani za izgradnju beogradskog metroa, a taj posao je vredan nešto više od milijardu evra, kaže Milutin Mrkonjić.

Izvor: Večernje novosti
Podeli

"Odluka Nacionalnog saveta za infrastrukturu da je i beogradski metro državni razvojni projekat, već je odjeknula u svetu, a Kinezi su vrhunski u tom poslu", rekao je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

On je rekao da bi Beograd u narednih sedam godina trebalo da dobije dve linije metroa ukupne dužine 14 kilometara.

Prema njegovim rečima, prva linija metroa išla od Vukovog spomenika preko Tašmajdana, Skupštine, a onda preko Save do Fontane u Novom Beogradu, a druga linija od Kalemegdana, pored Skupštine, preko Prokopa do Autokomande.

Mrkonjić je rekao da su na obilaznici oko Beograda, čiji završetak je najavio za 1. maj 2010. godine, u toku radovi na tunelu Straževica.

"Kružni put, kojim će vozila saobraćati od Orlovače do Bubanj potoka, dok obilaznica ne bude kompletirana, biće obnovljen za mesec dana. Na delu od Batajnice do Dobanovaca radi se eksproprijacija, priprema se tenderska dokumentacija prema uslovima banaka koje su odobrile kredit za taj projekat u iznosu od 115 miliona evra", naveo je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.