Kinezi žele da grade metro?

Kinezi su veoma zainteresovani za izgradnju beogradskog metroa, a taj posao je vredan nešto više od milijardu evra, kaže Milutin Mrkonjić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 22.11.2008.

16:15

Default images

"Odluka Nacionalnog saveta za infrastrukturu da je i beogradski metro državni razvojni projekat, već je odjeknula u svetu, a Kinezi su vrhunski u tom poslu", rekao je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

On je rekao da bi Beograd u narednih sedam godina trebalo da dobije dve linije metroa ukupne dužine 14 kilometara.

Prema njegovim rečima, prva linija metroa išla od Vukovog spomenika preko Tašmajdana, Skupštine, a onda preko Save do Fontane u Novom Beogradu, a druga linija od Kalemegdana, pored Skupštine, preko Prokopa do Autokomande.

Mrkonjić je rekao da su na obilaznici oko Beograda, čiji završetak je najavio za 1. maj 2010. godine, u toku radovi na tunelu Straževica.

"Kružni put, kojim će vozila saobraćati od Orlovače do Bubanj potoka, dok obilaznica ne bude kompletirana, biće obnovljen za mesec dana. Na delu od Batajnice do Dobanovaca radi se eksproprijacija, priprema se tenderska dokumentacija prema uslovima banaka koje su odobrile kredit za taj projekat u iznosu od 115 miliona evra", naveo je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: