Biz - B92.net

"Kineske radnje" i dalje pod lupom

Beograd -- Poreska uprava Srbije saopštila je da je u petak i preko vikenda kontrolisala rad kineskih prodavnica i da je Beogradu broj nepravilnosti bio manji nego ranije.

Podeli

Kako se navodi, u petak i subotu su u Beogradu su kontrolisane 22 radnje i konstatovane su nepravilnosti u četiri slučaja, što je oko 20 odsto, odnosno znatno manje nego ranije.

U Leskovcu i Nišu su u ta dva dana poreski inspektori bili u 16 kineskih radnji i tamo je konstatovano da je nepravilnosti bilo u 11 slučajeva, ili oko 65 odsto.

Mobilne ekipe Poreske uprave su kontrolsale rad "kineskih prodavnica" i u nedelju, ali za taj dan, kako se navodi, postoje podaci samo za Beograd jer objekti u Leskovcu i Nišu ne rade nedeljom. U Beogradu je od 10 objekata u četiri konstatovana nepravilnost, što iznosi 40 odsto, dodaje se u saopštenju.

Napomije se da su u ekipe Poreske upraveproveravale da li se u "kineskim radnjama" izdaju fiskalni računi, i da li su radnici prijavljeni u skladu sa propisom.

Ističe se da će Poreska uprava i dalje svakodnevno pojačano kontrolisati rad kineskih radnji u celoj Srbiji, kao i mesara, pekara i,ugostiteljskih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.