Biz - B92.net

Keramika Kanjiža osvaja Rusiju

Kanjiža -- Keramika Kanjiža planira da u ovoj godini poveća proizvodnju i prodaju za 10 odsto, izjavio je direktor prodaje tog preduzeća Jovan Milivojević.

Izvor: B92
Podeli

Plan je da u ovoj godini dostignu da polovinu proizvodnje izvezu i osvoje nova tržišta, a proritet im je povećanje prodaje u Rusiji i Mađarskoj i Rumuniji.

Kako je kazao Milivojevic fabrika je u prošloj godini proizvela 2,2 miliona kvadratnih metara pločica, a proizvodnja se odvija u tri smene.

Keramičke pločice izvoze na sva tržišta u okruženju ali i u Saudijsku Arabiju, Kirgistan, Moldaviju, Češku, Rusiju i Austriju.

Milivojevic je kazao da je namera da se izvoz u Rusiju duplira i iznosi 10 odsto ukupne proizvodnje.

Milivojević je kazao da je proces proizvodnje osavremenjen kupovinom 3 mašine za digitalnu štampu što omogućuje da se na pločicama odštampa svaki dezen i da kupac naruči sopstveni ako to želi.

Prema njegovim rečima, u poslednjih pet godina, od kako je fabriku preuzeo novi vlasnik, u osavremenjavanje proizvodnje i nove mašine uloženo oko 3 miliona evra.

Keramika Kanjiža je posle dve neuspele privatizacije otišla u stečaj a sadašnji vlasnik ju je kupio iz stečajne mase i ponovo pokrenuo proizvodnji. Fabrika ima 250 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.