Vesti -

Jevrosimović: Uhapsite špekulante

Beograd -- Veselin Jevrosimović, vlasnik kompanije Komtrejd, kaže da je izlaz iz problema sa kursom dinara, koji je poslednjih dana u stalnom padu, da se uhapse špekulanti

Izvor: Press
Podeli

"Bilo kakve špekulacije na temu kursa treba odmah sankcionisati, a država mora oštro da reaguje. To je dobar put, i sve će onda biti u redu, smatra on.

Jevrosimović navodi da je to "vrlo jednostavan recept" i dodaje da "ukoliko to država ne uradi, ugroziće i ono malo likvidnih preduzeća u zemlji, kojih je oko 15 odsto".

"Takođe, građani onda bez ikakve dileme mogu da očekuju niz poskupljenja, kao i skok cena robe koju mi uvozimo", kaže Jevrosimović.

Vlasnik kompanije Metalac Dragoljub Vukadinović smatra da sve veći pad domaće valute psihološki nije dobar za građane ni privredu.

"Postoji opravdana zabrinutost da li će kurs ostati u ovim granicama ili će, ipak, i dalje rasti. Stanovništvo će, naravno, pomeranja kursa osetiti jer cene stalno rastu. Pre svega, prehrambenih proizvoda. Tako ćemo i mi ukoliko srednji kurs evra ode preko 110 dinara morati da povećamo cene proizvoda koje proizvodimo", navodi Vukadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.