Izraelska MIVNA otvorila Zemun park FOTO

Izraelska MIVNA grupa otvorila je prvi maloprodajni centar u Beogradu – Zemun park, u koji je investirano 25 miliona evra i u kojem je posao dobilo 300 ljudi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 29.05.2015.

08:31

Default images
Foto: Tanjug

Na površini od 16.000 kvadratnih metara, građani imaju mogućnost da kupuju u radnjama brojnih domaćih i stranih brendova, a kako je rečeno na otvaranju, uskoro će uslediti i druga faza projekta izgradnje dodatnih 15.000 kvadratnih metara.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je na ceremoniji otvaranja da je reč o prvom ritejl parku koji predstavlja novu šoping zonu u Beogradu.
Foto: Tanjug
"Zahvaljujući toj investiciji od 25 miliona evra omogućeno je otvaranje 300 novih radnih mesta što je veoma značajno za Beograd i Srbiju", rekao je Mali.

On je zahvalio ambasadoru Izraela i predstavicima izraelske grupe, ističući da ih očekuju krajem godine na polaganju kamena temeljca za drugu fazu, koja će omogućiti otvranje još 300 radnih mesta.
Foto: Tanjug
Mali je rekao da Vlada Srbije kao i Beograd nastoje da omoguće i podstaknu investitore da ulažu u našu zemlju, a kao jedan od primera naveo je izdavanje gradjevinske dozvole koja sada teče po ubraznoj proceduri.

Ambasador Izraela Jozef Levi je rekao da maloprodajni park predstavlja Zemun i Beograd u novom ruhu. "Ovde smo jer verujemo u vas i vašu bolju ekonomsku budućnost", poručio je Levi dodajući da je Zemun bio odličan izbor i da je lokacija za izgradnju parka veoma dobra.
Foto: Tanjug
Direktor EBRD-a Klaudija Pendred podsetila je da je ta banka podržala ovaj projekat jer ritejl sektor u Srbiji zaslužuje podršku.
Foto: Zemun park
Ona je dodala da je EBRD do sada ulagao značajna sredstva u brojne projekte u Srbiji, a da je sa predstavnicima Fishman grupe, čija je ćerka firma MIVNA grupa, sarađivala i u drugim zemljama, te da se nada da će ta saradnja i dalje uspešno funkcionisati.

MIVNA Grupa je vodeća izraelska grupacija iz oblasti upravljanja imovinom i izgradnje komercijalnih sadržaja, koja rukovodi više od četiri milona kvadrata širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: