Biz - B92.net

Izraelska MIVNA otvorila Zemun park FOTO

Beograd -- Izraelska MIVNA grupa otvorila je prvi maloprodajni centar u Beogradu – Zemun park, u koji je investirano 25 miliona evra i u kojem je posao dobilo 300 ljudi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na površini od 16.000 kvadratnih metara, građani imaju mogućnost da kupuju u radnjama brojnih domaćih i stranih brendova, a kako je rečeno na otvaranju, uskoro će uslediti i druga faza projekta izgradnje dodatnih 15.000 kvadratnih metara.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je na ceremoniji otvaranja da je reč o prvom ritejl parku koji predstavlja novu šoping zonu u Beogradu.

"Zahvaljujući toj investiciji od 25 miliona evra omogućeno je otvaranje 300 novih radnih mesta što je veoma značajno za Beograd i Srbiju", rekao je Mali.

On je zahvalio ambasadoru Izraela i predstavicima izraelske grupe, ističući da ih očekuju krajem godine na polaganju kamena temeljca za drugu fazu, koja će omogućiti otvranje još 300 radnih mesta.

Mali je rekao da Vlada Srbije kao i Beograd nastoje da omoguće i podstaknu investitore da ulažu u našu zemlju, a kao jedan od primera naveo je izdavanje gradjevinske dozvole koja sada teče po ubraznoj proceduri.

Ambasador Izraela Jozef Levi je rekao da maloprodajni park predstavlja Zemun i Beograd u novom ruhu. "Ovde smo jer verujemo u vas i vašu bolju ekonomsku budućnost", poručio je Levi dodajući da je Zemun bio odličan izbor i da je lokacija za izgradnju parka veoma dobra.

Direktor EBRD-a Klaudija Pendred podsetila je da je ta banka podržala ovaj projekat jer ritejl sektor u Srbiji zaslužuje podršku.

Ona je dodala da je EBRD do sada ulagao značajna sredstva u brojne projekte u Srbiji, a da je sa predstavnicima Fishman grupe, čija je ćerka firma MIVNA grupa, sarađivala i u drugim zemljama, te da se nada da će ta saradnja i dalje uspešno funkcionisati.

MIVNA Grupa je vodeća izraelska grupacija iz oblasti upravljanja imovinom i izgradnje komercijalnih sadržaja, koja rukovodi više od četiri milona kvadrata širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.