Biz - B92.net

Iz školske klupe rade na internetu

Beograd -- Da tinejdžerska zabava može da postane posao i prilika za zaradu, otkrila su tri đaka 6. beogradske gimnazije.

Izvor: B92
Podeli

Oni su, naime, pokrenuli sajtove o crtanim filmovima, video igrama i filmovima.

Novac dobijaju od posetilaca koji kliknu na reklame, a održavanje sajtova im, kako kažu, ne oduzima mnogo vremena. Nikola, Lazar i još jedan Nikola, maturanti beogradske 6. gimnazije, iako jedva punoletni iza sebe imaju nekoliko godina radnog iskustva. Sve je počelo 2008. godine.

Nikola Milošević navodi da su "prošle godine pokrenuli sajt sa crtanim filmovima. I to je bio prvi naš sajt koji zarađuje pa nam je to omogućilo da u oktobru pokrenemo još jedan sajt o filmovima. I onda smo početkom ove godine kupili još jedan sajt, koji postoje od 2005. To je sajt o video igrama".

Filmovi, crtaći i igrice nisu slučajno izabrani. To su glavna interesovanja ovih 18-godišnjaka. "Ustvari mi smo uspeli da spojimo naše druženje, ono što nas interesuje i da kažem sada već posao", kažu oni. Od njega su počeli i da zarađuju. Svaka poseta ili klik donosi im dobit, doduše i dalje simboličnu.

"Sada zarada još nije toliko velika. Mi to ustvari ulažemo i dalje. Kako dobijemo neki novac mi ulažemo u sajt jer se trudimo da što bolje što lakše izgleda. Pare će vremenom doći. Mi svakako imamo vremena da to sačekamo, još smo mladi", navodi Lazar Pavlović.

Početni kapital, koji je iznosio negde oko 2.000 dinara za zakup domena dobili su od roditelja, koji nisu preterano upoznati sa biznisom svojih sinova.

Nikola Pavlović kaže da "moji roditelji ni ne znaju šta ja tačno radim, oni misle da sam ja stalno na Fejsbuku, oni ne znaju da ja to volim i da je to jedan ozbiljan posao".

Iako će za koji mesec postati studenti prava i ekonomije, svoju prvu ljubav, kažu, neće zaboraviti!

"Pa sigurno će biti teže. Na fakultetu kao što znate mora mnogo više da se uči, ali trudićemo se da odvojimo dosta vremena i za ovaj posao pogotovop što to prerasta u jedan veći i ozbiljniji posao i nadam se da će to ispasti jedna lepa priča", dodaje Nikola

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.